Perhe- ja pariterapian psykoterapeuttikoulutus 2025-2028

Kuopio-Joensuu

Täytä lomake huolellisesti.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto ja Joensuun Perheterapiakeskus Oy.

 
Koulutukseen hakeminen on maksutonta. Soveltuvuudenarvioinnin hinta on 124 euroa. 
Itä-Suomen yliopiston perumisehdot astuvat voimaan kun opiskelija vahvistaa opiskelupaikan.
 
Itä-Suomen yliopisto voi pyytää hakuajan päättymisen jälkeen täydentäviä liitteitä.
Ilman täydennyspyyntöä hakuajan päättymisen jälkeen toimitettuja liitteitä ei huomioida opiskelijavalinnassa.

Henkilötiedot



*
*
*
*
*
*
*
*

Tiedostojen yhteenlaskettu maksimikoko on 10 Mt.

HAKEMUKSEN LIITTEET

Kaikki hakuun liittyvät paperit tulee skannata yhdeksi pdf -tiedostoksi ennen liittämistä hakemukseen.
Tarkistathan että liitteiden sisältö on luettavaa ja sivut ovat oikeinpäin. Liitä mukaan vain pyydetyt liitteet.

Nimeä tiedosto: SukunimiEtunimi2024 (tiedostomuoto pdf)
Liitteet ja järjestys:

1. tutkintotodistus, jolla haet koulutukseen ja sen opintorekisteriote
2. todistus tai opintorekisteriote psykologian tai psykiatrian lisäopinnoista 30 op
3. todistukset aiemmista psykoterapiamenetelmä koulutuksista (+opintorekisteriotteet)
4. todistukset työkokemuksesta / työtodistukset
5. Valviran todistus

Kuvaus liitteistä:
1. Tutkintotodistus, joka osoittaa hakukelpoisuutesi. Merkitse selvästi 30 op:n lisäopinnot (tutkintotodistus/opintorekisteriote)
2. Todistus 30 op psykologian tai psykiatrian lisäopinnoista, jos ei sisälly tutkintoon.
3. Todistukset aiemmista psykoterapiamenetelmäkoulutuksista, jotka voidaan huomioida haussa.
4. Työtodistukset, joissa osoitat mielenterveystyön työkokemuksesi. Jos työtodistuksesta ei ilmene mielenterveystyön luonne, niin liitä mukaan
työnantajasi oikeaksi todistama kuvaus työn sisällöstä ja siihen liittyvästä työnohjauksesta. Mikäli toimit yrittäjänä, niin kirjoita ja allekirjoita kuvauksen itse.
5. Terveydenhuollon tutkinnon suorittaneet (Valviran laillistetut ammattihenkilöt) liittävät mukaan Valviran todistuksen laillistamisesta.

HAKUPERUSTEENA OLEVA TUTKINTO

Psykoterapeuttikoulutuksen hakukelpoisuuden edellytyksenä on soveltuva sosiaali- tai terveydenhuollon
laillistetun ammattihenkilön ylempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto.

Erityistapauksessa hakijan työkokemuksen perusteella myös muu ylempi korkeakoulututkinto, ammattikorkeakoulututkinto tai
opistotason tutkinto voidaan katsoa hakuperusteeksi soveltuvaksi perustutkinnoksi.
SOVELTUVA YLEMPI KORKEAKOULUTUTKINTO
Rastita tutkinto, jolla haet koulutukseen.
Lisää liitteisiin kopio tutkintotodistuksesta ja opintorekisteriotteesta.
Tutkinnon laajuus ja valmistumisvuosi
SOVELTUVA AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO
Lisää liitteisiin kopio tutkintotodistuksesta ja opintorekisteriotteesta.
Tutkinnon laajuus ja valmistumisvuosi
SOVELTUVA OPISTOTASON TUTKINTO
Rastita tutkinto, jolla haet koulutukseen.
Lisää liitteisiin kopio tutkintotodistuksesta ja opintorekisteriotteesta.
Tutkinnon laajuus ja valmistumisvuosi
MUU TUTKINTO, MIKÄ

PSYKOTERAPEUTTIKOULUTUKSEN EDELLYTTÄMÄT PSYKOLOGIAN TAI PSYKIATRIAN OPINNOT 30 opintopistettä

Opinnot tulee olla suoritettuna ennen hakuajan päättymistä. Opintojen laajuus ja sisältö tulee olla selkeästi osoitettuna liitteineen hakemuksessa.

Psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämien lisäopintojen tulee sisältää vähintään seuraavat sisältöalueet:
ihmisen psyykkinen kasvu ja kehitys, mielenterveys ja psykiatriset häiriöt, diagnostiikka, psykiatristen häiriöiden hoito ja kuntoutus, mielenterveystyötä koskeva lainsäädäntö ja palvelujärjestelmä, psykoterapian vaikuttavat tekijät, mikä on ja mikä ei ole psykoterapiaa ja mitä ominaisuuksia edellytetään psykoterapeutilta.
Lisätietoja psykologian, psykiatrian tai psykoterapiavalmiuksien opinnot, vähintään 30 op
Olen suorittanut opinnot seuraavasti
Selvitys 30 op:n lisäopinnoista
Aiempi psykoterapiamenetelmän koulutus
Minulla on

TYÖKOKEMUS

Koulutukseen hakevalla tulee olla vähintään kaksi (2) vuotta työkokemusta mielenterveystyössä ennen psykoterapeuttikoulutuksen hakuajan päättymistä.
Työkokemuksesta hyväksytään se työ, joka on kertynyt hakuperusteena olevan tutkinnon valmistumisen jälkeen. Tutkinnon aikaista tai mahdollisen lisäkoulutuksen (esim. lyhytterapeuttikoulutus) aikaista harjoittelua ei lasketa työkokemukseen. Työkokemukseen ei myöskään lueta työssä poissaolon aikaisia keskeytyksiä esimerkiksi virka- tai perhevapaan seurauksena.
Mielenterveys- tai sitä vastaavaksi työksi lasketaan esimerkiksi psykologinen keskustelu-, ohjaus- ja terapiatyö perusterveydenhuollon, psykiatrian tai päihdehuollon yksiköissä, opiskelija- ja työterveyshuollossa, perhe- ja kasvatusneuvolayksiköissä sekä kolmannella sektorilla. Määrittely sulkee pois yleisemmän ihmissuhdetyön kuten esimerkiksi opetustyön, ryhmäohjauksen ja seurakuntatyön.
Jos hakijan perustutkintona on muu kuin lääkärin, psykologin tai sairaanhoitajan ammattiin johtava tutkinto, tulee työkokemuksesta vähintään 12 kuukautta olla hankittuna jossain julkisen sosiaali- ja/tai terveydenhuollon organisaatiossa tai sisällöllisesti lähellä julkisen sosiaali- ja/tai terveydenhuollon toimintaa olevassa organisaatiossa.
Arvio työkokemuksen määrästä
1. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi,kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
2. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
3. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
4. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
5. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
6. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
7. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
8. Työtehtävä, työnantaja, ajankohta ja työkokemus yhteensä. Kirjaa työkokemusaika sulkujen sisään muodossa (vuosi, kuukausi) ja (xx%) mielenterveystyön prosentuaalinen osuus työtehtävistä.
Lisätietoja työkokemukseen liittyen

VALINTAAN VAIKUTTAVAT MUUT EDELLYTYKSET

Kielitaito
Rastita ne vaihtoehdot, mikä täyttyy kohdallasi
Psykoterapeuttinen potilastyö
mahdollisuudesta tehdä potilastyötä (asiakastyön harjoittelu) koulutuksen aikana.
Lisätietoja hakemukseen liittyen

LISÄTIEDOT

Suunnittelija Jenny Lundman, jenny.lundman@uef.fi, puh. 050 343 9050

Perumisehdot

Koulutus alkaa, mikäli opiskelupaikan vahvistaneita on 18 henkilöä.

Mikäli myönnettyä koulutuspaikkaa ei oteta vastaan, tulee se perua kirjallisesti ilmoitettuun osoitteeseen ja määräaikaan mennessä. Koulutuspaikan vahvistamatta jättäminen on maksutonta.
Mikäli opiskelija vahvistaa koulutuspaikkansa, mutta peruu osallistumisensa ennen koulutuksen alkua tai ei saavu koulutukseen, yliopisto perii koulutuksen kokonaishinnasta 50 %.
Mikäli opiskelija keskeyttää osallistumisensa koulutuksen alkamisen jälkeen,
yliopisto perii 50 % jäljellä olevasta koulutuksen hinnasta, eikä jo laskutettuja eriä palauteta. Opiskelijan on ilmoitettava keskeytyksestä välittömästi kirjallisena koulutuksen vastuusuunnittelijalle.
Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset.
Mikäli opiskelijan työnantaja (yritys) on sitoutunut maksamaan koulutuksen, opiskelija vastaa siitä, että työnantajan vaihtuessa uusi työnantaja sitoutuu maksamaan koulutuksesta maksamatta olevan osan. Opiskelija toimittaa uuden työnantajan maksusitoumuksen kirjallisesti koulutuksen sihteerille.
Mikäli uusi työnantaja ei sitoudu koulutuksen maksuihin, opiskelija sitoutuu maksamaan ne itse.
Maksaja on velvollinen maksamaan viivästyneelle maksusuoritukselle viivästyskorkoa kulloinkin voimassa olevan korkolain mukaan

Opiskeluoikeus

Koulutus kestää 4 vuotta (8 lukukautta). Koulutukselle myönnetään opiskeluaikaa 4,5 vuotta
(9 lukukautta). Mikäli opiskelija ei saa tässä ajassa opintojaan päätökseen voidaan opiskeluoikeutta jatkaa 1 lukukausi (kevät- tai syyslukukausi) ilman lisämaksua. Opiskeluoikeuden jatkon saamiseksi opiskelijan on tehtävä vapaamuotoinen kirjallinen suunnitelma aikatauluineen opiskelujen loppuun saattamisesta. Suunnitelma lähetetään hyväksyttäväksi pääkouluttajalle/koulutuksen vastuuhenkilölle. Hyväksytty suunnitelma toimitetaan koulutuksen sihteerille 3 kk ennen opiskeluoikeuden päättymistä.

Ilmaisen opiskeluoikeusajan jälkeen opiskeluaikaa on mahdollista jatkaa vielä lukukausi kerrallaan (enintään 2 lukukautta) lisämaksusta. Hinta on 50 % koulutuksen lukukausimaksusta/lukukausi. Maksullisen opiskeluoikeuden jatko edellyttää päivitettyä ja hyväksyttyä kirjallista suunnitelmaa aikatauluineen opiskelujen loppuun saattamisesta. Hyväksytty suunnitelma toimitetaan koulutuksen sihteerille 3 kk ennen opiskeluoikeuden päättymistä. Opiskeluaikaa koulutukselle myönnetään enintään 12 lukukautta, 6 vuotta. Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella todennetut sairastumiset.

TIETOJEN OIKEAKSI VAHVISTAMINEN JA LÄHETYS

Vakuutan kirjaamani tiedot oikeiksi *
Opiskelijavalinnan lopullinen tulos ilmoitetaan sähköpostitse siihen osoitteeseen, jonka hakija on ilmoittanut hakuvaiheessa. Suostun siihen, että henkilötietojani voidaan siirtää Itä-Suomen yliopiston yhteistyöorganisaatiolle valintaprosessia varten.
Tarkista tietosi. Jos tiedot ovat oikein, Paina "Lähetä hakulomake"